Mod børnesoldater

Red Hand Day

coffee perfect støtter den internationale dag imod misbrug af børn som børnesoldater


"Mennesket skylder verdens børn det bedste, vi har at byde på."

- Fra FN-erklæring om Barnets Rettigheder -


Hvad er Red Hand Day?

Red Hand Day finder sted hvert år den 12. februar. Det er en mindedag, hvor folk fra hele verden arbejder på at styrke bevidstheden om tusindvis af børn, der lever som børnesoldater. Omkring 250.000 børn kæmper dagligt i borger- og guirillakrige rundt omkring i verden. De yngste er bare 7 år gamle. Brugen af børnesoldater blev i 2002 defineret som en krigsforbrydelse.

Siden lanceringen af Red Hand Day er der blevet indsamlet over 444.540 røde håndtryk i omkring 50 lande.


Logo terre des hommes
Logo Red Hand Day
Logo coffee perfect

Hvad vil coffee perfect opnå?

Sammen med Terres des Hommes, en af iniviativtagerne af Red Hand Day-kampagnen, ønsker vi at indsamle endnu flere midler på denne dag. Vores donationsmål: mindst 37.500 kr. Pengene vil blive brugt til finansiering af uddannelsesprojekter arrangeret af Terre des Hommes i områder, hvor børn ofte indsættes som børnesoldater: Uganda, Burma, Colombia, Fillipinerne med flere. Det er vigtigt at støtte uddannelsesprojekterne for at hjælpe børn og unge med at forlade den onde cirkel af vold, frygt og elendighed. Uddannelse giver de unge en mulighed for en bedre fremtid.

Hvad laver coffee perfect på Red Hand Day?

Vi gennemfører en række akviteter både på og undenfor kontoret samt i Coffee Perfect Bistroen for at indsamle det målsatte beløb: 37.500 kr.

  • Udenfor kontoret: For hver underskrevet ordre den 12. februar 2018 går 450 kr. til projektet. Det er nok til at finansiere et års skolegang for en tidligere børnesoldat.
  • Udenfor kontoret: For hvert billede, der uploades på coffee perfects Facebook-side donerer vi 115 kr. Det er nok til at finansiere tre måneders skolegang for en tidligere børnesoldat.
  • På kontoret samt i vores bistro: For hvert 10 indsamlede røde håndtryk, der gives til en medarbejder, donerer vi 450 kr., der går til finansieringen af et års skolegang for en tidligere børnesoldat.
Med vores donationsmål, kan vi finansiere over 80 tidligere børnesoldaters skolegang i et år.
Forberedelse til Red Hand Day 2018
Forberedelse til Red Hand Day 2018

Video - Efter arrangementet


"Hvis vi skal opnå virkelig fred i denne verden, og hvis vi skal bekæmpe krig, skal vi begynde med børnene."

- Mahatma Gandhi -


Videos Red Hand Day

Få mere information
Information om produktet